Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Arpaçay Halk Eğitimi Merkezi

Telefon : 04742812705
Belgegeçer : 04742812975
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://arpacayhem36.meb.k12.tr
Adres : ARPAÇAY Halk Eğitim Merkezi Fikret AVCI Cd. No 5 Arpaçay/KARS
VİZYON : Arpaçay Halk Eğitim Müdürlüğü ve tüm bağlı birimlerinde Türk Milli Eğitim Sisteminde oluşturulacak çağdaş gelişmelere yön vermek, Türk Milleti’nin dünya milletleri içinde saygınlığını koruyacak değerlerini benimseyen ‘Bilim Çağının’ gerektirdiği bilgi, beceri ve davranış özelliklerini yansıtan, çağdaş teknolojinin etkin kullanımını sağlamak yoluyla, Türkiye´de ve diğer ülkelerdeki eş değer kurumlarla yarışacak düzeye erişmiş kaliteli ve seçkin bir kurum olmaktır.
MİSYON : Arpaçay ilçesinde Milli Eğitim sistemine genel amaç ve ilkeleri doğrultusunda yasa ve diğer mevzuatların uygulanması ve geliştirilmesi; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda milli birlik ve bütünlük içinde ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmanın desteklenmesi, hızlandırılması ve çağdaş uygarlığın yapıcı yaratıcı seçkin bir ortağı olan bireyler yetiştirilmesinde araç olan eğitim öğretim sürecini düzenleyen, eğitim sistemi ve işleyişinin etkin bir şekilde yerine getirilmesi, eğitim bilimlerindeki çağdaş yenilik ve gelişmeleri takip ederek araştırmalar yaparak geliştirilmesi; bağlı kurumların ve çalışanların etkinlik ve verimlilikleri ile çalışan ve hizmet alanların memnuniyetlerinin artırılması ve geliştirilmesini sağlamaktır.
BAŞARILAR :

Derslik :1
Çok Amaçlı Salon :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :50
Öğretim Şekli :Tam gün - Tam yıl.
Saatler : 08:00-22:00
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : İngilizce
Isınma : Kalorifer.
Servis : Kurumumuza ait servis yoktur fakat ilçeden ile servisler bulunur.
Ulaşım : İl merkezine servislerle yapılmaktadır. Saat başı servisler bulunur. Ayrıca taksi kullanmanız da mümkündür. İlçe merkezinde bulunan kurumumuz ulaşım açısından çok elverişlidir.
Yerleşim Yeri : Latif Aküzüm Caddesi No : 5 Arpaçay/Kars
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : İlçe merkezinde, İl´ e 39 km uzaklıkta.
Kontenjan Bilgileri :
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : 95
Sportif Etkinlikler : Kurumumuz Atletizim, voleybol, basketbol, tenis ve daha bir çok spor faaliyetlerine yönelik kurslar açmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler :
Proje Çalışmaları : Kurumumuz SODES ve AB projelerine katılım sağlamaktadır. Serhat Kalkınma Ajansının desteklediği Robotik Kodlama Sınıfı kurulum projemiz tamamlanıştır. Proje kapsamında öğrencilere robotik kodlama eğitimi verilmektedir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Kurumumuz geçmiş yıllarda Avrupa Birliği Erasmus+ projelerine katılım sağlamıştır. Halen devam eden projelerimiz bulunmaktadır.
Yazdır :